Certificat de Disseny en Permacultura – Terres de l’Ebre 2022

La Permacultura (agricultura permanent) va ser un terme encunyat als anys 70 de la mà de Bill Mollison i David Holgrem per facilitar el disseny i creació d'ecosistemes basats en la natura però centrats en proveir aliment, fibres i energies a l'ésser humà modern. Han passat molts anys des d'allò i la permacultura ha evolucionat molt, des d'instituts, universitats i cursos de permacultura com aquest, fins a projectes, comunitats i grups humans resilients i conscienciats.

Hem creat aquest III Certificat de Disseny en Permacultura de les Terres de l'Ebre, reunint més de 40 anys de Permacultura, per continuar formant i donant oportunitats a totes les persones que vulguin unir-se a aquest meravellós moviment, donant-los les eines i coneixements amb què dissenyar, iniciar i viure els seus propis projectes en permacultura.

Seran més de 80 hores en 5 trobades de formació, tota una experiència convivencial de com dissenyar i crear entorns sostenibles i conscients a nivell humà, ecològic i econòmic per emprendre projectes amb una visió holística i respectuosa, basats en les ètiques de la permaucltura, al nostre cor i al cor de la Natura. Estem de tornada a nosaltres mateixos, de tornada a la humanitat, de tornada a la unió amb el natural.

Si sents la trucada, t'esperem!

Dates

5 Mòduls d’Octubre a Novembre 2022: 5 blocs de cap de setmana, amb teoría i practica, visites de projectes, dissenys grupals

  • 30 setembre-2 octubre: Bloque 1 – Introducció metodologia, permacultura urbana, transició
  • 7-9 octubre: Bloque 2 – Terra, aigua, paisatge, animals
  • 14-16 octubre: Bloque 3 – Tecnologia apropiades, Bioconstrucció
  • 28-30 octubre: Bloque 4 – Persones, Comunitat, Legislació, Ecosinuestra, Salut
  • 4-6 novembre: Bloque 5 – Educació, Dissenys finals

Amb aquest curs s’obtindrà el Certificat de Disseny en Permacultura

Durada del curs: 80 hores repartits en 5 caps de setmana

Llocs:

  • Permacultura Penyaflor (Aldover)
  • Permonda (Jesús)
  • Mas la Llum (Arenys de Lledó)
  • + visites de projectes de la regió

Professorat i organitzadors

Oriol Ferrando

Permacultor diplomat per la Permaculture British Association i promotor del projecte Permacultura Activa

Oriol Comellas Jodar

Enginyer agrònom, pagès, professor col·laborador de l’Escola de Capacitació Agrària d’Amposta i permacultor. Ha participat ja a 3 CDP’s organitzat amb l’ECAA des del 2019

Luis Gil

Soc entre altres coses permacultor, facilitador de xarxes, dissenyador i fermentador. M’encanta aprendre, per això també soc simada, viatjo per iberia ajudant projectes alternatius a la vegada que segueixo aprenent en cada lloc. He participat i participo activament en diferents moviments socials, activistes i alternatius. Com Radio 15M Murcia, La Espiral del Sureste Ibérico, la RIE, Las Ramicas, Cauac Editorial… i he coordinat, juntament a bons permacultors/es, la Red de Permacultura Del Sureste Ibérico durant alguns anys. També he estat impartint diferents cursos de permaculturanutrició simbiòtica i energies lliures.

Cecile Thevenot

Permacultora i promotora del projecte Permacultura Penyaflor.

Des de que vaig arribar de França a Terres de l’Ebre en 2004, m’he implicat en molts moviments socials de la regió: grups de consum ecològic, mercadets de intercanvi, xarxes de moneda local, bancs de llavors, xarxes de suport mutu… Al final de un viatge de casi 2 anys de wwoofing en granges de Catalunya i dels voltants, seguí el CDP en el Mas Franch en 2013. Comence el projecte que somiï tota la vida en 2015, convertint aquesta finca de Penyaflor en un centre pedagògic de alternatives sostenibles.