Certificat de Disseny en Permacultura de les Terres de l’Ebre 2022

Ara més que mai, necessitem una alternativa al que ens proposa la matrix. Els últims esdeveniments assenyalen com les tensions, fruit de la desconnexió amb nosaltres mateixos i amb la Naturalesa, estan arribant als seus últims límits. Es l’hora d’actuar, es l’hora d’emprendre el camí de tornada. De tornada a nosaltres mateixos, de tornada a la humanitat, de tornada a la unió amb la Natura.

Per tot això, diferents permacultors hem creat el III Certificat de Disseny en Permacultura de les Terres de l’Ebre. Unes trobades de formació per emprendre projectes amb una visió holística i respectuosa, projectes basats en els nostres valors, en el nostre cor i en el cor de la Natura.

Una experiència vivencial de com crear entorns sostenibles i conscients a nivell humà, ecològic i econòmic.

Si et ressona la nostra crida, t’hi esperem!

5 blocs de cap de setmana, amb teoria i practica, visites de projectes, dissenys grupals

Dates:

  • 27-29 de maig: Bloque 1 – Introducció metodologia, permacultura urbana, transició
  • 3-5 de juny: Bloque 2 – Terra, aigua, paisatge, animals
  • 10-12 de juny: Bloque 3 – Tecnologia apropiades, Bioconstrucció
  • 24-26 de juny: Bloque 4 – Persones, Comunitat, Legislació, Ecosinuestra, Salut
  • 1-3 de juliol: Bloque 5 – Educació, Dissenys finals

Horari:

  • Divendres: 15h30-19h30
  • Dissabte: 9h-13h i 15h30-19h30
  • Diumenge: 9h-13h

Durada del curs: 80 hores

Lloc: EA Amposta, Permacultura Penyaflor (Aldover), Permonda (Jesús), Mas la Llum (Arenys de Lledó) + visites de projectes de la regió

Professorat i organitzadors:

Oriol Ferrando, permacultor diplomado por la Permaculture British Association y promotor del proyecto Permacultura Activa

Oriol Comellas Jodar: Enginyer agrònom, pagès, professor col·laborador de l’Escola de Capacitació Agrària d’Amposta i permacultor. Ha participat ja a 3 CDP’s organitzat amb l’ECAA des del 2019

Luis Gil, permacultor diplomante amb la Acadèmia de Permacultura Ibera i promotor del projecte Simada

Soy entre otras cosas permacultor, facilitador de redes, diseñador y fermentador. Me encanta aprender, por eso también soy símada, viajo por iberia apoyando proyectos alternativos a la vez que sigo aprendiendo en cada uno de ellos. Estoy formado como diseñador, facilitador de grupos, permacultor y fermentista. He participado y participo activamente en diferentes movimientos sociales, activistas y alternativos, cómo Radio 15M Murcia, La Espiral del Sureste Ibérico, la RIE, Las Ramicas, Cauac Editorial… y he coordinado, junto a buenos permacultores/as, la Red de Permacultura Del Sureste Ibérico durante algunos años. También he estado impartiendo diferentes cursos de permacultura, nutrición simbiótica y energías libres.

Cecile Thevenot, permacultora i promotora del projecte Permacultura Penyaflor.

Des de que vaig arribar de França a Terres de l’Ebre en 2004, m’he implicat en molts moviments socials de la regió: grups de consum ecològic, mercadets de intercanvi, xarxes de moneda local, bancs de llavors, xarxes de suport mutu… Al final de un viatge de casi 2 anys de wwoofing en granges de Catalunya i dels voltants, seguí el CDP en el Mas Franch en 2013. Comence el projecte que somiï tota la vida en 2015, convertint aquesta finca de Penyaflor en un centre pedagògic de alternatives sostenibles.

Dret d’inscripció: 350€

Consultar per possibilitats d’allotjament i manutenció.

Programa:

Amb aquest curs s’obtindrà el Certificat de Disseny en Permacultura

Inscripcions: Oriol Comellas Jodar: uricojo@gmail.com – 722 189 678